Champagnesabayonne med mango och maräng

Serverar: 4-6 portioner

En fruktigt len sabayonne som är lätt att göra.

Ingredienser

  • 2 mogna mango
  • 1½ dl marängdroppar (små maränger)
  • Några blad citronmeliss
  • 4 äggulor
  • 4 msk socker
  • 1 dl mousserande vin
  • Instruktioner

    1. Häll äggulor och socker i en kastrull. Vispa till ett tjockt skum. Häll i vinet, lite i taget medan du fortsätter att vispa.
    2. Sätt kastrullen på låg värme, fortsätt vispa tills krämen tjocknar. Den ska inte koka, då skär den sig. Ta kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat något.
    3. Skär mangon i små bitar och fördela i portionsskålar eller glas. Häll över sabayonne och fördela marängerna över. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Towskij 19 april 2014

    Mycket gott! Mangon passade perfekt med sabayonnen. Gjorde dock margänger på äggvitorna som blev över istället för att köpa. Tack för en god dessert! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben