Champange tilltugg

Serverar: 140-280 portioner

Tid: 5 minuter

Enklast att köra ihop degen med kniven i matberedaren. Låter som det blir mycket men de har en försvinnande åtgång. Brukar göra dem istället för "snacks".

Ingredienser

  • 200 gr skållad mandel
  • 200 gr smör
  • 4 påsar parmensanost eller ca 2 dl färskriven
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 - 6 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Hacka mandeln i matberedaren, tärna i kylskåpskallst smör och hacka ihop med mandeln. Ha i övriga ingred och hacka ihop snabbt. Man ska inte köra mjölet för länge. Ha i vattnet matsked för matsked så att degen precis går ihop. Man kanske bara behöver den mindre mängden.
    2. Rulla ut fingerbreda rullar. Skär i små små bollar med degskrapa, platta till bollarna med tummen till små knappar.
    3. Grädda i ugn ca 5 min i 200 grader
    4. (Storleken brukar jag göra ungefär som små mandelbiskvier man köper på påse.)

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    norak 9 april 2008

    Super goda, det blir inget kvar!

    Annafbg 26 juli 2009

    Mycket goda och lätta att baka! Perfekt med tilltugg som går att förbereda i god tid. Tack för receptet!

    christincarlsson 2 januari 2012

    Tyckte tyvärr inte dom smakade så mycket ost, fär helt enkelt ha en smakrikare ost :)

    christincarlsson 2 januari 2012

    Tyckte tyvärr inte dom smakade så mycket ost, fär helt enkelt ha en smakrikare ost :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben