Kimchi, koreanskt tilltugg

Tid: 15 minuter

Har man som jag en överdriven vurm för chili och vitlök så passar det här tillbehöret till i princip vilken rätt som helst.

Ingredienser

  • 1 kg kinakål
  • 300 g rättika (ca)
  • 2 msk torkade chiliflingor
  • Klyftorna från en hel vitlök, skalade och krossade
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
  • Instruktioner

    Lös upp saltet i vattnet. Hacka kålen i grova bitar och rättikan i 2x2 cm kuber. Lägg dem i saltvattnet med en tyngd ovanpå och låt dra över natten. Blanda chilin, fisksåsen, vitlöken och sockret väl. (Vill du ha vegetariskt? Uteslut fisksås.) Häll av vattnet från kålen/rättikan och tillsätt kryddblandningen, blanda väl. Packa ned blandningen i burkar med tätt förslutna lock. Lägg eventuellt en tyngd så att det blir tätt packat, men fyll inte burkarna ända upp. Låt stå i rumstemperatur ett dygn och sedan i kylskåp 4 till 5 dygn. Ät och var stolt!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Snuttivonfesen 19 september 2013

    Mums!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben