Ryskt tilltugg

Serverar: 4 portioner

Detta tilltugg förekommer ofta på smörgåsbord, som förrätt eller som tilltugg till en drink. Sött, surt och salt i en fantastisk smaksensation.

Ingredienser

  • 4-6 hela saltgurkor
  • 1 dl smetana/gräddfil
  • 0,5 dl flytande honung
  • Instruktioner

    1. Dela gurkorna på längden i kvartar och lägg på ett fat. Klicka ut smetanan ovanpå gurkorna. Ringla på honung.
    2. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    PillaL 16 september 2008

    Detta åt jag på restaurang för ett par år sedan "ryska gurkor". Serverades då med creme fraiche. Mmmm..... är så gott ! Mina barn älskar det !

    berbere 18 december 2009

    ska prova detta imorgon el på söndag tänkte jag,men vad är smetana? hälsningar

    Jwanaa 11 april 2010

    Smetana är som gräddfil fast på ryska :) Älskar denna tilltugg!

    Roskerstin 15 januari 2012

    Självklart får du och detta receptet en femma av mig och även en bild på detta underbara smakrika tilltugg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben