Bibimbap och Kimchi

Serverar: 4 portioner

En koreansk nationalrätt som ordagrant betyder "blanda med ris". Kimchi är en mjölksyrad grönsaksblandning. Här är en snabb variant med vitvinsvinäger. 588 kalorier per portion

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 500 g lövbiff
  • 3 msk japansk soja + 1 tsk till böngroddarna
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 tsk sesamolja + ½ tsk till böngroddarna
  • 1 burk böngroddar á 410 g
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • ½ gurka
  • 4 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk blandade sesamfrön, svarta och vita
  • Kimchi
  • 4 salladslökar
  • ½ salladskål
  • 1 ½ msk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Börja med Kimchin. Skölj och strimla salladslök- och kål. Vispa chilisås, salt, vinäger och socker. Blanda allt i en bunke, se till att kål täcks av dressingen. Ställ kallt till servering.
    2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Strimla köttet, blanda det med soja, pressad vitlök, ingefära och sesamolja. Häll av och skölj böngroddarna, blanda dem med ½ tsk sesamolja, salt, vinäger och soja. Skiva gurkan tunt.
    3. Stek äggen i rapsolja på ena sidan så att vitan stelnar, men gulan är krämig. Stek köttet i en het stekpanna 3 minuter.
    4. Lägg upp riset i portionsskålar. Toppa med kött, kimchi, gurka, böngroddar och ägg. Strössla med sesamfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben