Laxspett med kimchi och sesamfrön
Grillat, saftigt laxspett som serveras med smakrik kimchisallad, ugnsbakade potatisklyftor och grillad majs. Nu är sommaren påväg!
Ingredienser
800 g laxfilé
4 grillspett
Flingsalt med jod
Svartpeppar
1 dl hoisinsås
2 msk sesamfrön
Kimchi
2 cosmopolitansallad
2 salladslökar
1 liten vitlöksklyfta
1 msk finriven färsk ingefära
200 g blomkål
2 msk sambal oelek
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
1 msk olivolja
2 krm sesamolja
½ tsk salt
Servering
Ugnsbakade potatisklyftor
Grillad majs
Instruktioner
- Skär laxen i kuber och trä dem på spetten. Krydda med salt och peppar. Grilla runtom tills spetten får fin färg.
- Grilla därefter på indirekt grillning ca 5 minuter. Vänd dem och pensla med hoisinsåsen under grillningen.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Låt svalna.
- Bryt loss salladsbladen och spara 8 mellanstora blad. Strimla resten av salladen och salladslöken. Skala vitlök och ingefära. Riv dem fint och riv blomkålen grovt.
- Blanda hälften av sesamfröna med resten av ingredienserna och grönsakerna i en skål. Smaka eventuellt av med mer vinäger, sambal oelek och salt beroende på vilken syra, hetta och sälta du vill ha på din sallad.
- Fördela kimchin i de 8 sparade salladsbladen.
Servera med laxspetten och strö över resten av sesamfröna. Servera rätten med klyftpotatis och grillad majs.
Liknande recept
Kommentarer (0)