Laxspett med kimchi och sesamfrön

Serverar: 4 portioner

Grillat, saftigt laxspett som serveras med smakrik kimchisallad, ugnsbakade potatisklyftor och grillad majs. Nu är sommaren påväg!

Ingredienser

  • 800 g laxfilé
  • 4 grillspett
  • Flingsalt med jod
  • Svartpeppar
  • 1 dl hoisinsås
  • 2 msk sesamfrön
  • Kimchi
  • 2 cosmopolitansallad
  • 2 salladslökar
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 200 g blomkål
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm sesamolja
  • ½ tsk salt
  • Servering
  • Ugnsbakade potatisklyftor
  • Grillad majs
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i kuber och trä dem på spetten. Krydda med salt och peppar. Grilla runtom tills spetten får fin färg.
    2. Grilla därefter på indirekt grillning ca 5 minuter. Vänd dem och pensla med hoisinsåsen under grillningen. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Låt svalna.
    3. Bryt loss salladsbladen och spara 8 mellanstora blad. Strimla resten av salladen och salladslöken. Skala vitlök och ingefära. Riv dem fint och riv blomkålen grovt.
    4. Blanda hälften av sesamfröna med resten av ingredienserna och grönsakerna i en skål. Smaka eventuellt av med mer vinäger, sambal oelek och salt beroende på vilken syra, hetta och sälta du vill ha på din sallad.
    5. Fördela kimchin i de 8 sparade salladsbladen. Servera med laxspetten och strö över resten av sesamfröna. Servera rätten med klyftpotatis och grillad majs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben