Rökt anka med jordgubbskimchi

Serverar: 10 portioner

Kimchi är ursprungligen en kryddstark, koreansk små rätt gjord på syrade grönsaker, ofta med kinakål som bas.

Ingredienser

  • 100 g kinakål
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd chili
  • 1 msk pressad lime
  • ½ msk socker
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 2 paksoi á 100g
  • 50 g vattenmelon
  • 150 g jordgubbar
  • 2 tsk svarta sesamfrön
  • 1 rökt ankbröst, ca 300g
  • Instruktioner

    1. Finstrimla kinakålen, blanda salt och vatten och häll det över kålen. Låt stå 4-5 timmar i kylskåpet, häll av vattnet. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
    2. Blanda vitlök, chili, limesaft, socker och ingefära. Finstrimla den ena paksoien och vänd ner i blandningen. Blanda ner kinakålen.
    3. Kärna ur och skär vattenmelonen i bitar. Snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Vänd ner frukten i kålen. Rosta sesamfrön i en torr, het stekpanna. Skär ankbröstet i tunna skivor.
    4. Lägg upp blad av paksoi på serveringskedar eller små fat. Lägg på ankbröst och jordgubbskimchi. Strö över sesamfrön och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben