Kimchi

En slags Koreansk sallad. Man kan med fördel använda gurka till, färsk eller inlagd. Blir då gurkkimchi.

Ingredienser

  • 1 kg kinakål
  • 1,5 l vatten
  • 3 msk salt
  • 1 tsk salt
  • 6 vårlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad Ingefära
  • 1 msk koreansk chilipulver alt. cayennepeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Dela kinakålen på längden i fyra kvartsdelar. Skär sedan på tvären i 5 cm´s bitar. Lös saltet i vattnet och tillsätt kålen – tyng ner under vattenytan med en tallrik och tyngd. Låt stå i 12 timmar – rör om då och då.
    2. Tag upp kålen och spara saltvattnet. Finhacka vårlök, vitlök och ingefära. Blanda kål, vårlök, vitlök, ingefära, chilipulver, socker och 1 tsk salt.
    3. Lägg alltsammans i en ren burk. Häll på saltvattnet så det täcker. Lägg ett löst lock – helst ej metall – på burken som ej får vara helt full så det finns utrymme för innehållet att jäsa litegrann – ungefär 3 cm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben