Kimchi, koreansk kål

Serverar: 10 portioner

Ingredienser

  • Lag
  • 1 salladskålhuvud ca 1 kg
  • 2 l vatten
  • 3,5 msk salt
  • Röra
  • 1 msk socker
  • 1,5 msk riven ingefära
  • 3 msk oystersås (ostronsås)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 2 dl finriven kålrot
  • Instruktioner

    Lägg kålen i lagen. Låt dra i ett dygn. Skölj kålen i kallt vatten länge tills saltsmaken nästan är borta.Blanda ihop röran. Lägg lite av den mellan alla bladen i kålhuvudet. Lägg kålhuvudet i en plastpåse och knyt. Lägg kålen i rumstemperatur över natten. Lägg sedan in den i kylen och låt den ligga där i en vecka. Skär sedan upp kålen i skivor och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben