Kimchi fried rice

Serverar: 4 portioner

Ge gårdagens ris nytt liv! Vrid upp smaken med snabbfixad kimchi. Fungerar som vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör.

Ingredienser

  • 5 dl kokt vitt ris, t.ex. basmati
  • 1 gul lök
  • 125 g salladslök
  • 2 dl frysta, tinade ärter
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1-2 dl hackad koriander
  • 4 ägg
  • Rapsolja
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Snabb kimchi
  • 200 g salladskål
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1½ msk hackad syltad ingefära
  • 2 msk lag från syltad ingefära
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Servering
  • Rostad lök
  • Instruktioner

    1. Börja med snabbkimchin. Strimla salladskålen fint. Rör ihop sambal oelek, vitlök, ingefära, ingefärslag, vinäger och 1 krm salt i en bunke. Tillsätt kålen och blanda. Ställ åt sidan.
    2. Skala, dela och hacka löken. Strimla salladslöken. Fräs den gula löken i 1 msk olja i en stor stekpanna 3-4 minuter. Tillsätt riset och stek på hög värme tills det får lite färg, ca 3 minuter. Rör ner kimchi, salladslök, ärter, sesamolja, soja och fisksås. Stek ytterligare ett par minuter. Blanda ner koriandern.
    3. Stek äggen i smör i en annan stekpanna. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera till det stekta riset. Toppa med rostad lök.

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben