Fried Rice

Serverar: 4 portioner

Jag är stor älskare av stekt ris...det här är ett väldigt gott sådant!

Ingredienser

  • ½ dl jordnötsolja eller annan olja
  • 4 st ägg, lätt vispade
  • 2 tsk Blue Dragon Ingefära
  • 1 msk Dlue Dragon Ostronsås
  • 3 msk Blue Dragon Chilisås
  • 2 msk Blue Dragon Japansk Soja
  • 1 liter kokt ris
  • 1 knippe ca 125 g, salladslök, strimlad
  • 1 st röd paprika, strimlad
  • Instruktioner

    1. Börja med äggen, hetta upp oljan i en stor wokpanna tills ytan börjar skimra.
    2. Häll äggen i wokpannan och fritera i ca 1 min. Rör försiktigt i dem och rotera pannan så att de stelnar jämnt.
    3. Lyft äggkakan ur pannan med en hålslev när de nästan är färdiga. Låt rinna av på hushållspapper och strimla den.
    4. Torka ur wokpannan med hushållspapper.
    5. Woka salladslök och paprika. Tillsätt ris, äggstrimlor, ostronsås, soja, ingefära samt chilisås. Woka i ca 3 minuter eller tills allt är varmt.

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben