Champinjonbiffar med lingonyoghurt

Serverar: 4 portioner

Saftiga biffar som smakar gott tillsammans med den syrliga lingonyoghurten.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 200 g skogschampinjoner
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Lingonyoghurt
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Rör samman havregryn, vatten, grädde, salt och peppar. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.
    2. Ansa under tiden svampen och hacka den ganska fint. Arbeta in färsen och svampen i havregrynsröran. Forma ca 8 biffar.
    3. Stek biffarna gyllene i lite matfett ca 4-5 minuter på varje sida.
    4. Blanda samman lingonen med yoghurten. Bjud biffarna på rostat bröd eller i hamburgerbröd med dressingen och grönsaker, eller varför inte bara med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kicki8 4 april 2010

    Provade detta recept till middagen. Mycket god smak men smeten lös och svår att forma, skall provas igen och kanske lite mindre vätska och ett ägg istället. Gott med lingon youghurten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben