Champinjonbiffar med majskolvar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett 70-talsrecept, ett tidningsurklipp från min mor

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 250 g champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk majskolvar, cirka 700 g
  • 1 pkt bacon, cirka 100 g
  • 2 gula lökar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skölj championjerna och hacka löken. Blanda med köttfärsen. Krydda med salt och peppar.
    3. Forma biffar och stek dem på medelvärme tills de fått färg. Lägg dem på ett stekfat.
    4. Skär majskolvarna i bitar. Dela bacon och vira in majsen.
    5. Lägg dem på stekfatet med skarven ner. Sätt fatet i ugnen tills baconet fått färg och alltsammans är genomvarmt.
    6. Skala, skiva och fräs löken mjuk i en stekpanna under tiden. Lägg löken på biffarna och servera med kokt potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben