Champinjonbiffar med majskolvar
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
Ett 70-talsrecept, ett tidningsurklipp från min mor
Ingredienser
500 g köttfärs
250 g champinjoner
1 tsk salt
1 krm peppar
1 burk majskolvar, cirka 700 g
1 pkt bacon, cirka 100 g
2 gula lökar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj championjerna och hacka löken. Blanda med köttfärsen. Krydda med salt och peppar.
Forma biffar och stek dem på medelvärme tills de fått färg. Lägg dem på ett stekfat.
Skär majskolvarna i bitar. Dela bacon och vira in majsen.
Lägg dem på stekfatet med skarven ner. Sätt fatet i ugnen tills baconet fått färg och alltsammans är genomvarmt.
Skala, skiva och fräs löken mjuk i en stekpanna under tiden. Lägg löken på biffarna och servera med kokt potatis
Liknande recept
Champinjonbiffar med lingonyoghurt
4
4
1
BBQ-burgare med rökt sidfläsk och majskolv
5
4
1
Grillade majskolvar med chili- och vitlökssmör
1
Ryska vegetariska champinjonbiffar
3
1
Flintastek med majs och sötpotatis
1 h
4
Kalkonrullar
4
1
Mexikansk salsasoppa
15 min
4
Micaelas mexikanska sommarsoppa
4
40 min
7-10
Hickory-Rapsgrisspjäll med tillbehör från den amerikanska södern
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!