Mexikansk salsasoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Snabb, grön och jättegod

Ingredienser

  • 1 majskolv
  • 2 msk solrosolja
  • ½ gul lök, skuren i tärningar
  • 1 gul paprika, skivad
  • 1 röd paprika, skivad
  • 2 röda tomater, urkärnade
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk färsk oregano
  • ev. 2 dl grönsaksbuljong
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 ask gula körsbärstomater, halverade
  • Instruktioner

    1. Håll majskolven upprätt, med den trubbiga sidan nedåt, på en skärbräda och skrapa av majskornen med en vass kniv. Fräs majsen i olja i en kastrull på svag värme ca fem minuter under omrörning. Ta bort kastrullen från spisen.
    2. Lägg alla övriga ingredienser (utom de gula tomaterna) i en matberedare och kör hastigt tills allt är hackat men inte mosat.
    3. Häll blandningen i kastrullen, späd ev. med grönsaksbuljong och sjud sakta i 6-8 minuter. Servera med halverade gula körsbärstomater

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben