Cheesecake-brownies med kola och blåbär

Serverar: 18-20 portioner

Saftiga, söta och supergoda cheesecakebrownies med kolatopp! Glutenfria.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 120 g smör
  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1½ dl mjölmix, t ex Sempers
  • 2 tsk siktad kakao
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 200 g färskost
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Karamelliserad mjölk (dulce de leche)
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Dela chokladen i mindre bitar. Placera choklad och smör i en kastrull och smält på svag värme. Rör tills du har en slät blandning. Ta av och låt svalna.
    3. Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt den nu svala chokladblandningen. Vispa tills det blandats väl. Blanda övriga torra ingredienser och sikta ner i smeten. Blanda om noga.
    4. Häll smeten i en form, ca 20x20 cm stor och klädd med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser till toppingen i en skål. Vispa till en slät smet. Bred ut blandningen jämnt över kakan.
    5. Grädda i ugnen mitt i 30-35 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Placera gärna kakan kallt. Skär kakan i rutor, ca 3x3 cm stora.
    6. Lägg ihop två rutor med kolasås (karamelliserad mjölk) emellan. Låt kakorna vila kallt några minuter. Vid serveringen toppas kakorna med kolasås och garneras med blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben