Cheesecake m vitchoklad och hallon & blåbär

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 1 timme

Superdupergod cheesecake.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 125 g smör
  • 1 krm salt
  • 125 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 120 g vit choklad
  • 600 g philadelphiaost
  • 3/4 dl socker
  • 3 ägg
  • Saft och skal från 1 citron
  • Hallon
  • blåbär till garnering
  • Instruktioner

    1. Mördegen: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandelmassa och salt i en matberedare. Mixa tills dess att mandelmassan blivit smidig och tillsätt därefter smöret i små portioner. Häll i ägget och till sist mjölet. Var noga med att inte överarbeta degen då mjölet är tillsatt. Lägg degen på ett mjölat bord och kavla till 2 mm. Var noga med att trycka ned kanterna så det inte blir luft emellan. Baka i ugnen tills gyllene ca 10-12 min.
    2. Fyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Smält chokladen i vattenbad. Vispa samman sockret och osten, blanda därefter i äggen och vispa till en slät kräm. Rör samman lite av ostkrämen med den smälta chokladen. Vispa sedan ned den smälta chokladen, citronsaft- och skal i ostkrämen. Häll upp i mördegsskalet. Grädda i ca 30-35 min. Smeten skall vara lite lös i mitten, den stelnar när den svalnar. När den svalnat något kan man ställa in den i kylen. Garnera med hallon pch blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben