Cheesecake med apelsin & pepparkaka

Serverar: 8-10 portioner

En julig dessert!

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 400 g Philadelfiaost
  • 1 apelsin
  • 150 g pepparkakor
  • Instruktioner

    1. Dela äggen i vitor och gulor, vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden. Vispa gulorna med socker ljust och fluffigt. Vispa ner Philadelfiaosten och finrivet skal av apelsinen i äggvispet. Vänd försiktigt ner först grädden och därefter äggvitorna i blandningen. Klä insidan av en form (ca 1½ liter) med plastfolie. Häll smeten i formen. Mixa pepparkakorna och fördela smulet (spara lite) över formen.
    2. Ställ in i frysen minst 4 timmar. Ta ut ca 15 minuter före servering. Stjälp upp formen på ett fat och dra bort plastfolien. Garnera med pepparkakssmul och finrivet apelsinskal.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben