Cheesecake med hallon

Serverar: 6-8 portioner

En mycket lättbakad cheesecake! Den tar förvisso 50 min i ugnen men är lätt att röra ihop och mycket god. Hallonen ovanpå kan bytas ut mot andra bär, och vinbärsgelén som används vid garneringen kan helt uteslutas eller bytas ut mot annan gelé eller marmelad. Används hallon ger dock svartvinbärsgelé dem en mycket fin färg.

Ingredienser

  • 8 digestivekex
  • 75 g smör el margarin
  • ½ dl socker
  • 600 g Philadelphiaost (3 paket)
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 30 g maizena (10 små tsk)
  • Garnering
  • Hallon
  • Vinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Smula kexen (jag brukar stöta dem två och två i en mortel) och blanda dem med smält smör och socker. Bred ut massan i botten på en form med löstagbar kant. Grädda i 150 grader ca 10 min.
    2. Blanda ost, socker, vaniljsocker, ägg och maizena (rör snabbt ihop med en elvisp) och bred över smulbottnen. Ställ in i 150 grader ca 50 minuter tills fyllningen stelnar. Den får gärna vara lite lös i mitten, den stelnar senare i kylskåpet där den ska stå över natten.
    3. Garnera med färska eller frysta hallon och bred över 4 msk smält vinbärsgelé.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (1)

    Born61 22 juni 2012

    Cheesecake är alltid gott. Denna var nästan ännu godare :-) Naturligtvis en 5 poängare.

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben