Cheesecake med limesmak

Serverar: 8 portioner

Detta är en fantastiskt god variant av cheesecake med en fräsch smak av lime och ingefära. Extra gott blir det med den spritsade garneringen som söt kontrast.

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g digestivekex
  • 25 g mjukt osaltat smör
  • 1 tsk florsocker
  • ½ tsk rivet limeskal
  • ½ tsk mald ingefära
  • Fyllning
  • 3 msk kallt vatten
  • 1 msk gelatinpulver
  • 300 g färskost, t ex philadelphia
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 6 msk mjölk
  • 1½ dl florsocker
  • Rivet skal av 1½ limefrukter
  • Saft från 2 limefrukter
  • 1 tsk mald ingefära
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • Salt
  • 3 msk florsocker
  • Limeskivor
  • Instruktioner

    1. Gör bottnen. Klä botten av en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smula ner digestivekexen i en skål. Blanda smöret med kexen.
    2. Rör ner florsocker, limeskal och ingefära. Blanda väl. Bred ut massan i botten av formen och ställ in den i kylen.
    3. Gör fyllningen. Häll vattnet i en liten kastrull och tillsätt gelatinet. Låt stå 5 minuter så att gelatinet sväller ordentligt. Smält gelatinet på svag värme.
    4. Lägg färskosten i en skål och tillsätt yoghurt, mjölk och florsocker. Tillsätt limeskal, ingefära och det upplösta gelatinet. Rör tills allt är ordentligt blandat.
    5. Ta ut formen med kexbotten. Häll försiktigt ner ostblandningen i formen, ställ in i kylen och låt den stelna i minst tre timmar, gärna längre.
    6. Gör garneringen. Vispa grädden hårt. Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett fast skum. Vispa ner florsockret i äggvitan. Blanda grädde och äggvita. Spritsa ut gräddkrämen i vackra toppar på limepajen. Garnera med limeskivor.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben