Cheesecake med lingon

Serverar: 6 portioner

Cheesecake med lingon

Ingredienser

  • Smuldeg
  • Ca: 4 dl krossade pepparkakor
  • 1 dl smält smör
  • Fyllning
  • 2 stora ägg
  • 1 dl socker
  • 400 g kesella
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Rårörd lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Blanda pepparkakskross och smör, tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Ställ den i kylen för att stelna någon timme.
    2. Vispa upp äggen, tillsätt socker, kesella och vaniljsocker. Häll fyllningen i pajskalet, grädda i ugn vid 175º på nedersta falsen ca 30 min. Ta ut kakan och låt den svalna något. Höj ugnsvärmen till 200º.
    3. Blanda gräddfil, socker och vaniljsocker, bred det över kakan och grädda ytterligare 5 min så att glasyren stelnar. Låt kakan svalna några timmar innan den ska serveras. Garnera med rårörd lingonsylt.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben