Cheesecake med lingon och gin

Serverar: 10 portioner

Ska frysas i minst fyra timmar.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g, ca 30, pepparkakor
  • 75 g smält smör
  • Fyllning
  • 500 g Kesella, 10 %
  • 250 g crème fraiche, 34 %
  • 1 dl råsocker
  • 3 dl lingon eller 1,5 dl rårörd lingonsylt + 0,5 dl Råsocker
  • 2-3 msk gin
  • Instruktioner

    1. Smula pepparkakorna och blanda med smöret. Kläm ut blandningen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    2. Rör ihop fyllningen och häll över pepparkaksbottnen. Täck formen och frys i minst fyra timmar.
    3. Ta fram formen en timme före serveringen och låt tina i rumstemperatur.
    4. Strö över lite glänsande råsocker.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben