Cheesecake med lingon och gin
Serverar:
10 portioner
Ska frysas i minst fyra timmar.
Ingredienser
Botten
150 g, ca 30, pepparkakor
75 g smält smör
Fyllning
500 g Kesella, 10 %
250 g crème fraiche, 34 %
1 dl råsocker
3 dl lingon eller 1,5 dl rårörd lingonsylt + 0,5 dl Råsocker
2-3 msk gin
Instruktioner
Smula pepparkakorna och blanda med smöret. Kläm ut blandningen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Rör ihop fyllningen och häll över pepparkaksbottnen. Täck formen och frys i minst fyra timmar.
Ta fram formen en timme före serveringen och låt tina i rumstemperatur.
Strö över lite glänsande råsocker.
Liknande recept
Cheesecake med lingon och pepparkaka
4
30 min
8-12
9
Cheesecake med lingon
3
6
Lingon och kardemummakryddad cheesecake recept
10-12
1
Cheesecake med smak av kanel
50 min
6
Frozen cheesecake
4.6
40 min
6-8
13
Chocolate cheesecake muffins
4.8
10-12
4
Daim cheesecake
4.4
2 h 30 min
10-12
8
phyllis cheesecake
4
10
Cheesecake garnerad med hallon och blåbär
4.5
8-10
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!