Cheesecake med Marabou chokladbitar

Underbar cheesecake för chokladälskaren. Perfekt att förbereda dagen innan en bjudning.

Ingredienser

  • Kexskal
  • 150 g digestivekex
  • 1 msk kakaopulver
  • ½ dl strösocker
  • 70 g osaltat smör
  • Chokladfyllning
  • 500 g Philadelphiaost (ej light)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 stora ägg
  • 2 ½ dl gräddfil
  • 100 g Marabou mörk choklad
  • Kakaopulver att strö över
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Blanda kexkross, kakaopulver och socker. Rör ned det smälta smöret och stjälp över massan i en smord springform (22 cm diameter). Tryck fast den ordentligt mot botten och halvvägs upp längs sidorna med baksidan av en sked. Ställ kallt.
    2. Chokladfyllning: Sätt ugnen på 150 grader .
    3. Blanda Philadelphia, vaniljsocker och strösocker på låg hastighet i en mixer tills smeten är mycket slät. Tillsätt äggen lite i taget och höj hastigheten allt eftersom. Häll i gräddfilen sist.
    4. Rör sedan ner den hackade chokladen med en stor metallsked. Häll fyllningen i kexskalet och grädda i 1 tim och 15 min eller tills fyllningen nätt och jämnt stelnat. Låt kakan sätta sig och svalna medan den är kvar i ugnen – slå bara av värmen och öppna luckan på glänt – ca 1 tim. Ta sedan ut den och låt den kallna helt på ett galler.
    5. Täck över och ställ i kylskåp över natten innan du lossar den ur formen. Strö över kakao före servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben