Cheesecake med pepparkakor.

Lättgjord advent/jul kaka som även kan göras glutenfri

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g smör
  • 35 pepparkakor(ca 150 g), Går även bra med glutenfria
  • Fyllning
  • 250 g vit choklad
  • 75 g mörk choklad
  • 2 askar philadelphiaost (à 200 g)
  • 1 dl kesella
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna. Tryck ut i en smord form med löstagbar botten/kant. Grädda i ugnen 8-10 minuter.
    2. Smält den vita chokladen och grovhacka den mörka. Blanda ost, kesella och socker. Tillsätt sedan den vita chokladen långsamt under omrörning. Blanda ner den mörka chokladen.
    3. Fyll formen med fyllningen och ställ den svalt alternativt i frysen och ta ut den ca 1½ timme/i god tid innan serveringen.
    4. (Botten vill gärna fastna så smörj formen noga)

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben