Cheesecake med pepparkakor.
Lättgjord advent/jul kaka som även kan göras glutenfri
Ingredienser
Botten
75 g smör
35 pepparkakor(ca 150 g), Går även bra med glutenfria
Fyllning
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
2 askar philadelphiaost (à 200 g)
1 dl kesella
1 dl strösocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna.
Tryck ut i en smord form med löstagbar botten/kant.
Grädda i ugnen 8-10 minuter.
- Smält den vita chokladen och grovhacka den mörka.
Blanda ost, kesella och socker. Tillsätt sedan den vita chokladen långsamt under omrörning.
Blanda ner den mörka chokladen.
- Fyll formen med fyllningen och ställ den svalt alternativt i frysen och ta ut den ca 1½ timme/i god tid innan serveringen.
- (Botten vill gärna fastna så smörj formen noga)
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...