Cheesecake med pepparkakor

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Cheesecaken har botten av pepparkakor och en fyllning med smak av kanel, ingefära och kryddnejlika.

Ingredienser

  • 25 pepparkakor
  • 75 g smält smör
  • 800 g Philadelphiaost
  • 2½ dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen kryddnejlika
  • 4 ägg
  • 10 pepparkakor
  • Glasyr
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • Några pepparkakor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Kör pepparkakor och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs. Rör ihop Philadelphiaost och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15-20 minuter eller tills kakan har stelnat något. Lägg försiktigt ut 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten. Grädda i ytterligare 35-40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
    2. Glasyr: Blanda Philadelphiaost och florsocker till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben