Cheesecake med pepparrot

Serverar: 10 portioner

En matig cheesecake med pepparrot är gott på buffébordet. Går fint att förbereda dagen före.

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 3 dl créme fraiche
  • 400 g naturell färskost
  • 3/4 dl riven färsk pepparrot
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • Botten
  • 200 g kavring
  • 125 g smör
  • Garnering
  • 1 dl gräddfil
  • ½ dl riven färsk pepparrot
  • 2 msk finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Smula ner kavringen i en matberedare. Smält smöret. Häll smöret över kavringen och mixa till ett fint smul. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp créme fraichen i en kastrull under omrörning. Tillsätt pepparroten och koka ca 1 minut. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt senap, honung och salt. Låt stå och dra ca 5 minuter.
    3. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i blandningen under omrörning. Sila blandningen i en bunke och blanda ner färskosten. Häll smeten i formen och ställ i kylen ca 12 timmar.
    4. Ta loss cheesecaken ur formen. Bred på gräddfilen och strö över riven pepparrot och finhackad gräslök.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben