En gräddad cheesecake smaksatt med kanel och saffran.
Ingredienser
Botten
100 g smält smör
Ca 12 st digestivekex, 180 g
1 tsk malen kanel
Fyllning
0,5 g saffran
500 g Kesella gourmet
0,5 dl socker
4 ägg
Instruktioner
Värm ugnen till 200 gradet. Ta en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Krossa kexen och blanda med kanel och smör. Tryck ut blandningen över formens botten och en bit upp på kanten. Ställ formen kallt så att bottnen stelnar.
Stöt saffranet med 1 tsk strösocker. Blanda Kesella, socker och saffran. Rör i ett ägg i taget. Häll fyllningen i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Servera cheesecaken avsvalnad eller kall med med bär eller sylt och vispad grädde.
Ska jag nog pröva att baka framåt jul, då passar det ju väldigt bra med kanel och saffran ^^ Bra recept!
Det här var en mycket god cheesecake som var enkel att göra. Jag serverade med varma blåbär/hallon. Härligt!
Jag kan inte vänta till julen...den skall jag göra idag :)
Jag lagade denna till efterrätt och den var helt OK...ska nog ha i lite mera sött nästa gång tror jag :P