Cheesecake med saffran

Serverar: 10 portioner

En gräddad cheesecake smaksatt med kanel och saffran.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smält smör
  • Ca 12 st digestivekex, 180 g
  • 1 tsk malen kanel
  • Fyllning
  • 0,5 g saffran
  • 500 g Kesella gourmet
  • 0,5 dl socker
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 gradet. Ta en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Krossa kexen och blanda med kanel och smör. Tryck ut blandningen över formens botten och en bit upp på kanten. Ställ formen kallt så att bottnen stelnar.
    2. Stöt saffranet med 1 tsk strösocker. Blanda Kesella, socker och saffran. Rör i ett ägg i taget. Häll fyllningen i formen.
    3. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
    4. Servera cheesecaken avsvalnad eller kall med med bär eller sylt och vispad grädde.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (4)

    EowynUndomiel 24 oktober 2008

    Ska jag nog pröva att baka framåt jul, då passar det ju väldigt bra med kanel och saffran ^^ Bra recept!

    Sork 1 maj 2011

    Det här var en mycket god cheesecake som var enkel att göra. Jag serverade med varma blåbär/hallon. Härligt!

    julisten 17 mars 2012

    Jag kan inte vänta till julen...den skall jag göra idag :)

    julisten 4 april 2012

    Jag lagade denna till efterrätt och den var helt OK...ska nog ha i lite mera sött nästa gång tror jag :P

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben