Cheesecake med skaldjur

Serverar: 8 portioner

För dig som älskar skaldjur. Denna cheesecake går att förbereda dagen innan och passar till buffén eller som förrätt.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 150 g kavring
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 200 g skalade räkor
  • 1 liten rödlök
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1-2 tsk riven pepparrot
  • Tabasco
  • 1 knippe dill (spara lite till garneringen)
  • 2 lime
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 100 g röd rom
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Kör kavringen i mixer. Blanda med smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Ställ i kylskåpet 1 timma.
    2. Hacka kräftstjärtar och räkor grovt. Skala och finhacka rödlöken. Blanda hacket med ost, crème fraiche, pepparrot och några droppar tabasco. Finhacka dillen (spara lite) och blanda ner tillsammans med rivet skal från limefrukterna. Smaka av med salt och svartpeppar.
    3. Bred ut blandningen över pajbotten. Ställ i kylen över natten.
    4. Dekorera med rom och dill.
    5. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben