Cheewy chocolate gingerbread cookies

Serverar: 24 portioner

Tid: 25 minuter

Måste prövas.

Ingredienser

  • 125 g mjukt smör
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 dl mörkt muskovadosocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm malen nejlika
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 1 tsk kakao av god kvalitet
  • 200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 0.5 dl råsocker att rulla i
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.
    2. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao. Hacka chokladen grovt och vänd ner den.
    3. Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.
    4. Sätt ugnen på 175 grader. Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar.
    5. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tussilago_Flikkan 30 januari 2010

    Mitt nya favoritrecept på cookies :) ska blanda i lite rivet citronskal nästa gång, då blir dom nog perfekta i mitt tycke.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben