Chèvrelax med grönsallad

Serverar: 4 portioner

Byt ut getosten mot fetaost eller fyll laxen med lite röd pesto och riven parmesanost.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé eller 4 portionslaxfiléer
  • salt
  • peppar
  • 150 g chèvreost
  • 1 dl crème fraiche
  • ev honung
  • Sallad
  • blandade salladssorter
  • blandade nötter
  • 1/2 kruka basilika
  • olivolja (gärna med citronsmak)
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela laxen i bitar (om hel bit). Gör ett snitt i mitten på varje bit. Salta & peppra. Smula getosten och blanda med crème fraiche, smaka av med salt & peppar. Lägg en ostklick i varje filé. Ringla ev. över lite honung. Sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills laxen är färdig och osten har fått en fin gyllenbrun färg.
    3. Skölj salladen och blanda i en skål. Hacka nötterna och rosta i en torr het panna några minuter. Hacka basilikan och blanda med salladen. Häll på rikligt med olivolja och lite vinäger och smaka av med salt och svartpeppar.
    4. Servera laxen på en salladsbädd.
    5. Garnera med torkade tranbär eller russin.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    fozzen 29 februari 2008

    kanon gott detta kommer jag göra om många ggr

    frucaos 31 oktober 2009

    Den här har vi ju testat, och glömt kommentera ... nu så! Den var god, till och med barnen överraskade och åt av den! (de är inte så gamla, och chevré är ju rätt vuxen i smaken). Vill minnas att nötterna i salladen var en mycket trevlig touch.

    LisaTr 6 maj 2011

    Ska man inte ha ris eller potatis till?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben