Chilenska piroger

Serverar: 16 portioner

Tid: 3 timmar

Russinen ligger länge i blöt för att vattnet ska ge söt russinsmak till pirogdegen. Pirogerna är perfekta som utflyktsmat eller på buffébordet.

Ingredienser

  • 2 msk russin
  • 1 dl vatten
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g köttfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 ½ msk tomatpuré
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 4 ägg
  • 32 urkärnade svarta oliver
  • Deg
  • 5 dl vetemjöl (300g)
  • 1 msk bakpulver
  • 150 g smör
  • Russinvatten
  • Pensling
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Blötlägg russinen i vattnet i ca 2 timmar. Låt russinen rinna av men spara vätskan till degen. Sätt ugnen på 225º.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn köttfärsen i oljan under omrörning. Tillsätt de båda löksorterna och låt fräsa med 2-3 minuter. Blanda i tomatpuré och russin. Krydda med salt och de båda pepparsorterna. Låt fräset kallna.
    3. Hårdkoka äggen. Skala och skär dem i 4 klyftor vardera.
    4. Hacka samman mjöl, bakpulver och smör, delat i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt russinvattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
    5. Dela degen i 16 bitar. Kavla ut degbitarna till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela köttfärsen på rundlarna och lägg på en äggklyfta och 2 oliver på varje. Vik i hop till halvmånar och trycktill ordentligt i kanterna. Lägg pirogerna på bakpappersklädda plåtar och pensla med uppvispat ägg.
    6. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Servera pirogerna ljumma med sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (1)

    petrapack 19 oktober 2011

    Det verkade i mitt tycke lite märkligt att ha russin och ägg i fyllningen, men det var ju mycket gott! Blev goda och mättande piroger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben