Chiligrillad kyckling med färska rödbetor, bacon och getost

Serverar: 4 portioner

Vi blev bjudna på detta av ett par vänner. Jättegott och fräscht!

Ingredienser

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kg färska rödbetor
  • 1 påse babyspenat
  • 1 pkt bacon
  • 150 g getost
  • Olivolja till stekning
  • Gourmetsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    Koka rödbetorna med skal tills de är mjuka och spola dem i ljummet vatten. Gnid av skalet med händerna. Marinera kycklingen i sweet chili, soja och finhackad vitlök. Lägg babyspenaten på ett serveringsfat och strö över betor i klyftor, salta och peppra. Grilla kycklingen under lock cirka 15 minuter. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon, getost och lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben