Chilikakor med parmesan

Heta, smakrika och som gjorda för fördrinken.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 krm bakpulver
  • 225 g osaltat, rumstempererat smör
  • 1 - 2 krm starkt chilipulver
  • 125 g parmesanost, finriven
  • Instruktioner

    1. Ger 24 kakor
    2. Värm ugnen till 175 grader. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta in smöret till en smuldeg. Tillsätt chilipulver och parmesan ost och arbeta vidare till en slät deg.
    3. Kavla ut degen mycket tunt, helst tunnare än 2 mm, mellan två ark bakplåtspapper. Ta bort det övre pappret och skär degen i 10 cm långa och 1 cm breda band. Pricka degen lätt med en gaffel. Samla ihop och kavla ut ev överbliven deg.
    4. Lägg över kakorna på plåtarna och grädda dem gyllene i 8 - 10 minuter. Ta ut ur ugnen och lyft över hela bakplåtspappret med kakor till ett galler för att svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben