Chipas

Serverar: 14 portioner

Chipas är små majsbröd fyllda med ost och smaksatta med anis. De är godast nygräddade men kan värmas upp innan servering om de är gjorda i förväg.

Ingredienser

  • 2½ dl fint majsmjöl
  • 1 ägg
  • 100g riven ost
  • 1½ msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mjölk
  • 1½ tsk hel anis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda mjöl, ägg, ost och olja. Lös saltet i mjölken och blanda ner i mjölblandningen. Stöt anisen i mortel och blanda ner i smeten. Arbeta till en smidig deg.
    3. Rulla degen i 14 släta bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bröden svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben