Chocolate Cheesecake

Denna tårta hade jag på min dotters 5-års kalas fast den är för vuxna. Har gjort den förrut en gång och blev mycket omtyckt.

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 200 g maryland cookies
  • 2 msk kakao av god kvalitet
  • 125 g smör
  • 2 ½ dl kesella
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång, färsk
  • 3 ekologiska ägg
  • 200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 1 st näve pecannötter
  • Kakao (att pudra över)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.
    3. Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
    4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.
    5. Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
    6. Rör ner ett ägg i taget.
    7. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
    8. Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter.
    9. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.
    10. Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kakao.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben