Chocolate chip cookies

Serverar: 35 portioner

Tid: 40 minuter

Goda crunchiga amerikanska kakor.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 190 g margarin eller smör
  • 4,5 dl brunt farinsocker
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 6,5 dl havregryn
  • 350 g grovhackad mörk blokchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 150-180*. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda det bruna farinsockret, strösockret, vaniljsockret och margarinet i en annan bunke, tills det blir krämigt. Vispa äggen lätt. Häll i äggen och havregrynen i smörblandningen. Rör om. Tillsätt mjölblandningen och arbeta väll. Rör till sist ner den grovhackade chokladen. Klicka ut smeten på bakplåts klädda plåtar. Grädda kakorna i 150-180* i 8-12 min, beroende på storlek.
    2. Ps. Tryck till kakorna lite på plåten för lite crunchier cookies.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    EowynUndomiel 13 januari 2009

    Supergoda! Havregrynen och farinsockret är det som gör dem riktigt speciella.. har bakat dem två gånger och dem går åt som smör i solsken, så fem av fem!

    Maithai 3 augusti 2011

    Instämmer med ovanstående kommentar. Mkt goda och enkla att baka. Jag hade i Marabou apelsin krokant i och det blev super! Lite sega och knapriga som en riktig cookie! En klar femma. Dessa godbitar kommer jag definitivt att baka igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben