Chocolate chip cookies

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

För den som gillar choklad och apelsin samt är förtjust i småkakor.

Ingredienser

  • 400 g vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 160g smör
  • Rivet skal av två apelsiner
  • 85 g farinsocker
  • 85g strösocker
  • 2 uppvispade ägg
  • 200 g hackad mörk choklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål. I en annan skål vispas ägg, apelsinskal och socker tills det blir ljust och fluffigt. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med den hackade chokladen. Forma därefter degen till valnötsstora bollar som plattas till med handen och lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 10-12 min eller tills kanterna är lite bruna och mitten mjuk. Svalna på ugnsgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben