Chocolate chip cookies, glutenfria

Serverar: 20-24 portioner

Chokladen i de frasiga kakorna är pricken över i.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg
  • 1½ dl havregryn, rent havre
  • 2½ dl glutenfri mjölmix
  • 100 g chokladknappar eller mörk choklad, hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda smör, farinsocker, vaniljsocker, salt och ägg med en elvisp i en skål. Tillsätt havregryn och mjölmix. Rör ihop allt till en deg. Blanda in chokladen i degen.
    2. Forma bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite. Lägg dem inte för tätt för de flyter ut under gräddningen.
    3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16-18 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben