Chocolate chip cookies, glutenfria

Serverar: 15 portioner

Underbara chocolate chip cookies, precis som i Amerika!

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2½ dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 6 dl havregryn (ren havre)
  • 1½ dl ljus glutenfri mjölmix
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 100 g grovhackad choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa smöret med farinsocker och vaniljsocker. Tillsätt ägget och vispa. Blanda de torra ingredienserna (ej chokladen) och arbeta in mjölblandningen i smörsmeten. Avsluta med att knåda in chokladen i kakdegen.
    3. Dela upp degen och forma runda platta kakor, som placeras glest på plåten. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben