Chocolate chip cookies med apelsin och hasselnötter
Mums...
Du kan smaksätta kakdegen med vit choklad, jordnötter, cashewnötter, russin, pecannötter eller hackad mandel. Du kan byta ut 1/3 av mjölet mot havregryn eller kokos.
Ingredienser
150 g mjukt smör
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
1 st apelsin, skalet
1 st ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
200 g mörk choklad 70%
100 g hasselnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna cirka 10 minuter och gnugga sen bort det mesta av skalet i en torr handduk.
- Riv skalet på apelsinen. Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker, ingefära och det rivna apelsinskalet krämigt. Rör i ägget.
- Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand.
- Hacka chokladen grovt och blanda den och de hela hasselnötterna i smeten.
- Klicka 1-2 matskedar smet med jämna mellanrum på ett bakplåtspapper och platta till klickarna lite.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (2)
En liten fråga bara... hur blir konsistensen? Mjuk och seg eller knaprig eller..?
Det här är nog de godaste cookies jag nånsin ätit! Jag bytte dock ut farinsockret mot ljus muscovadosocker och hade valnötter istället för hasselnötter. En klar favorit!