Chocolate chip cookies med apelsin och hasselnötter

Mums... Du kan smaksätta kakdegen med vit choklad, jordnötter, cashewnötter, russin, pecannötter eller hackad mandel. Du kan byta ut 1/3 av mjölet mot havregryn eller kokos.

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 st apelsin, skalet
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 200 g mörk choklad 70%
  • 100 g hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna cirka 10 minuter och gnugga sen bort det mesta av skalet i en torr handduk.
    3. Riv skalet på apelsinen. Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker, ingefära och det rivna apelsinskalet krämigt. Rör i ägget.
    4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand.
    5. Hacka chokladen grovt och blanda den och de hela hasselnötterna i smeten.
    6. Klicka 1-2 matskedar smet med jämna mellanrum på ett bakplåtspapper och platta till klickarna lite.
    7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Okänd 29 maj 2008

    En liten fråga bara... hur blir konsistensen? Mjuk och seg eller knaprig eller..?

    Haleth 23 februari 2011

    Det här är nog de godaste cookies jag nånsin ätit! Jag bytte dock ut farinsockret mot ljus muscovadosocker och hade valnötter istället för hasselnötter. En klar favorit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben