Chocolate chip cookies, viktväktarna

Serverar: 16 portioner

150 kalorier per kaka

Ingredienser

  • 110 g margarin
  • 1 dl ljust muscovadosocker eller råströsocker
  • 1 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl havregryn
  • 50 g chokladdroppar eller mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör margarin och socker krämigt. Tillsätt ägget och rör kraftigt. Blanda i mjöl, salt, bakpulver, rör sist ner havregrynen och hälften av chokladen.
    3. Klicka med en matsked ut smeten till 16 jämnstora kakor på bakplåtspapper på en plåt. Lägg dem så glest som mjöligt så att det finns plats för kakorna att rinna ut under gräddningen. Grädda i ugnen tills kakorna har fin färg, 12-15 minuter
    4. Strö resten av chokladen över kakorna genast de kommer ur ugnen. Låt kakorna kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben