Chocolate chip cupcakes med chokladganache

Serverar: 12 portioner

Dessa cupcakes med chokladganache blir en läcker dessert tillsammans med en kula vaniljglass!

Ingredienser

  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 125 g rumsvart smör
  • 2½ dl ljust muscovadosocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 50 g mjölkchoklad, skuren i bitar
  • 50 g mörk choklad, skuren i bitar
  • Chokladganache
  • ½ dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad, i bitar
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och ställ åt sidan. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg. Rör sedan i mjölblandningen och chokladbitarna växelvis med mjölken.
    2. Sätt 12 pappersformar i en muffinspannas fördjupningar (om du inte har någon muffinspanna så använd dubbla pappersformar). Fördela smeten i pappersformarna. Grädda i cirka 20 min eller tills kakorna känns fasta på ovansidan.
    3. Chokladganache: Värm grädden i en kastrull. Stäng av värmen, lägg i chokladen och rör om tills den har smält. Tillsätt smöret och låt ganachen kallna i rumstemperatur.
    4. Ringla ganachen över kakorna och glassen, och du har en mumsig och läcker dessert!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben