Chocolate chip walnut brownies

Serverar: 1 portioner

En brownie ska vara saftig och krämig i konsistensen. Det här receptet lärde jag mig när jag jobbade på franskt konditori. Det är helt grymt! 1 plåt.

Ingredienser

  • 350 g mjukt smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl kakao av god kvalitet
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 tsk salt
  • 6 st ekologiska ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 400 g vit kvalitetschoklad
  • 300 g valnötter
  • Fudge glaze
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • Valnötter till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
    3. Blanda i kakao, sirap och salt.
    4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
    5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
    6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
    7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
    8. Låt kakan svalna.
    9. Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
    10. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
    11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Vildvittran 24 januari 2009

    "Franskt konditori"? Receptet är ju snott rakt av från från tv4:s Leila bakar.

    frucaos 26 augusti 2009

    Från hennes Piece of Cake, närmare bestämt. Verkar väldans god, lik eländigt, men BorderCollie - ange gärna källan!

    jimboz 18 juli 2010

    Jag tror att Leila har snott detta själv, hon har ju inte kommit på allt hon bakar..knappast...Bra att du la upp detta så jag kan spara i min kokbok..:) Jimpa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben