Chocolate cookies - extra allt

Serverar: 14 portioner

Perfekt mix av segt och knaprigt, sött och salt.

Ingredienser

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl farinsocker
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 50 g mörk choklad, 55%
  • 50 g vit choklad
  • 1 dl jordnötter
  • Garnering
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, farinsocker och socker fluffigt. Vispa ner ägget och blanda i de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en deg. Grovhacka choklad och jordnötter och arbeta in i degen. Plasta in degen och låt den ligga i kylen ca 20 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Dela degen i 14 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna något och strö över flingsaltet. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna svalna. Lägg dem därefter på galler för att kallna. Förvaras torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben