Chocolate dipped potato chip cookies

Serverar: 30 portioner

Salta potatischips och söt choklad är en överraskande god kombination. Läckra kakor som är supergoda!

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 60 g socker
  • 1 tsk vaniljextrakt eller 1 tsk vaniljsocker
  • 50-100 g pekannötter
  • 100-150 g potatischips
  • 100 g vetemjöl
  • ¼ tsk salt
  • 40 g florsocker
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör, socker och vaniljextrakt eller vaniljsocker fluffigt. Tillsätt pekannötter och krossade chips. Rör ner mjöl och salt.
    3. Rulla små bollar av degen. Häll florsocker i en skål och vänd runt bollarna i det. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i 10-15 minuter. Låt dem svalna.
    4. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och doppa kakorna i chokladen. Strö lite flingsalt över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben