Choklad bakelse

Serverar: 10-15 portioner

goda

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg + 1 äggvita
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g skållad mald mandel
  • 100 - 150 g smält blockchoklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 hel valnötskärna till var bakelse
  • Instruktioner

    Rör smör och socker poröst tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt vispa äggvitan till skum och rör ner den tillsammans med mjölet blandat med bakpulver samt mandeln. Bred ut smeten i en väl smord liten långpanna grädda i 225 grader ca 15 minuter låt kakan kallna skär den sedan i bitar och bred på blockchoklad lägg en nöt på varje bakelse och låt chokladen stelna garnera med spritsad vispgrädde runt valnöten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ninna1 6 december 2007

    den här bakesen är rigtigt god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben