Choklad, kanel och chilimarinerad högrev med minipotatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Sanslöst gott tillsammans med potatisgratängen! Smakerna gifte sig i munnen på oss. Marinaden finns hos Miss Frankling Cooking. Genom att tillaga köttet på låg värme i flera timmar blir det väldigt mört och fint.

Ingredienser

  • Marinad
  • 4 röda chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kanelstång, krossad
  • 0,75 tsk hel kummin
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl olivolja
  • Flingsalt
  • 1 kg högrev av fin kvalitet
  • Mini potatisgratäng
  • 4 stora potatisar
  • 3 dl vispgrädde
  • Flingsalt
  • 1 dl västerbottenost
  • Torkad timjan
  • Instruktioner

    1. Kärna ur chilin och koka dem något mjuka i cirka 15 minuter. Mixa slätt med resten av ingredienserna inklusive lite av kokvattnet. Marinera köttet några timmar. Lägg sedan köttet tillsammans med lite av marinaden i en gjutjärnsgryta med lock i 100 grader i cirka 10h. Vänd köttet minst 1 gång. Spara resten av marinaden till nästa måltid.
    2. Skala potatisarna och skiva tunt med en mandolin 0,5 cm. Varva potatis, ost, timjan och lite flingsalt i skålarna. Häll vispgrädde över och grädda i 200 grader i cirka 30 - 40 minuter. Ta det lugnt med flingsalt, salta hellre vid servering. Osten är salt nog.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben