Choklad och fikon med marängtopp

Serverar: 6 portioner

Enkel och festlig dessert som är lätt att variera med andra frukter.

Ingredienser

  • 250 g Kesella
  • 2 dl mild yoghurt
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 6 färska fikon
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på grill. Blanda Kesella, yoghurt, florsocker och kakao. Skär fikonen i bitar. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret. Häll chokladsmeten i botten på 6 ugnssäkra glas, typ duralex.
    2. Lägg på fikonen och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 minuter tills marängen får färg.
    3. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben