CHOKLAD OCH FIKON

Serverar: 6 portioner

Superb efterrätt med kombination av frukt och choklad

Ingredienser

  • 250 g Kesella
  • 2 dl mild yoghurt
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 6 färska fikon
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på grill. Blanda Kesella, yoghurt, florsocker och kakao. Skär fikonen i bitar. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret. Häll chokladsmeten i botten på 6 ugnssäkra glas, typ duralex. Lägg på fikonen och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 minuter tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Chokladprovningar
    Vill du bjuda dina vänner på något annorlunda? En chokladprovning p...

    Unna dig en Panna Cotta!
    Enkelt, fantastiskt gott och variationsmöjligheter i det oändliga. Pan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben