Choklad och havrekakor

Serverar: 20 portioner

Jättegoda

Ingredienser

  • 5,5 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 3/4 dl farinsocker
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl mörk choklad, grovhackad
  • 3/4 dl chokladknappar (Odense)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1/2 dl vatten
  • Garnering
  • 400 g ljus choklad till att doppa i
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn, vaniljsocker och salt så att degen blir smulig.
    2. Tillsätt sirap, alla chokladsorter (knapparna och den hackade chokladen), apelsinskal och vatten.
    3. Blanda till en deg. Rulla degen så att den blir ca 7 cm bred. Låt vila i kylskåp ca 30 min. Skär sedan i 1 cm stora skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Ställ in dem i ugnen och sänk värmen till 175 grader och grädda dem i 10-15 min.
    4. Låt kakorna svalna. Smällt chokladen till garneringen i vattenbad och doppa kakans botten i chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben