Havrekakor med choklad och cashewnötter

Serverar: 65 portioner

Tid: 1 timme

Så himla goda, de bara smälter i munnen...........

Ingredienser

  • 300 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 6 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 200 g hackad choklad
  • 150 g hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Rör socker och rumsvarmt smör poröst med elvisp.
    2. Blanda i havregryn, mjöl och bakpulver.
    3. Grovhacka chokladen och nötterna och rör även ned dessa.
    4. Gör en kakdeg, gör rullar och skär upp i bitar. Forma kakorna till bollar och lägg dem på en plåt, ej för tätt då de brer ut sig. Jag hade 12 st på en plåt. (3x4 st)
    5. Grädda kakorna i 175 grader ca 20 minuter i mitten av ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben